Nie, dziękuję, mam alergię. Takie słowa słyszymy często na przyjęciach, weselach i eventach firmowych. Jest bardzo wiele rodzajów alergii, jednak osoby nią dotknięte wolą nie ryzykować i odmawiają sobie większości gotowych potraw nawet nie znając ich składu. Popularne batoniki, ciasta i torty ze sklepu niestety charakteryzują się dużą ilością alergenów. Zawierają gluten, pochodne orzeszków ziemnych, a oprócz alergenów charakteryzują się ogromną zawartością białego cukru. Nawet u zdrowych osób mogą spowodować nieprzyjemne uczucie ociężałości po zjedzeniu, nie mówiąc już o tym, że nie mają nic wspólnego ze zdrową, zrównoważoną dietą. Czy w takim razie osoby dotknięte problemami z alergią muszą odmawiać sobie słodyczy? Czy można przygotować specjalny tort dla alergików?
GDZIE ZAOPATRZYĆ SIĘ W NAJZDROWSZE SŁODYCZE?
Niejestemzcukru.pl to miejsce specjalnie dedykowane tym, którzy uwielbiają słodkości, ale ze względów zdrowotnych muszą sobie ich odmawiać. Sama nazwa cukierni, gdzie można spróbować zdrowych smakołyków albo kupić je na wynos bądź zamówić sugeruje, że cukier zastąpiono innymi składnikami. Rzeczywiście, niejestemzcukru.pl nie używa białego cukru do swoich wypieków i batoników. Większość oferty to także ciasta i ciasteczka bezglutenowe. W odróżnieniu od innych cukierników niejestemzcukru.pl nie tylko wyjątkowo rzetelnie podaje skład swoich produktów ale pozwala klientowi wybierać lub całkowicie wyeliminować niebezpieczne komponenty. Dzięki temu tort dla alergików to nie tylko marzenie, ale możliwość zamówienia doskonałego i apetycznie prezentującego się tortu bez ryzyka wystąpienia dolegliwości na tle alergicznym. Wystarczy na stronie niejestemzcukru.pl podać jakich alergenów unikamy a dostaniemy do wyboru kilka pysznych tortów o zróżnicowanych smakach.
JAK SMAKUJE TORT DLA ALERGIKÓW?
Zdrowe słodycze wcale nie oznaczają gorszej jakości smaku czy mniejszego wyboru. Ciasto, batony czy tort dla alergików w niczym nie ustępuje tradycyjnym wyrobom cukierniczym. Również rozmaitość smaków pozostawia duży wybór – kokosowe, owocowe, o smaku kakao czy czekolady słodycze dla alergików nie mają żadnych ograniczeń. Wrażliwość na gluten lub laktozę to najbardziej typowe z nietolerancji pokarmowych. Ale te pyszne słodycze przeznaczone są dla wszystkich. Są lżejsze, mają puszystą konsystencję i wspaniały smak. Ograniczenie białego cukry wyjdzie na zdrowie wszystkim, a także pozwoli bez wyrzeczeń urozmaicić odchudzającą dietę.
Materiał zewnętrzny – powyższe opracowanie przedstawia wiedzę i poglądy jej autorów według stanu na dzień sporządzenia niniejszego opracowania, które zostało przygotowane z zachowaniem należytej rzetelności oraz staranności przy utrzymaniu zasad metodologicznej poprawności, a także obiektywizmu na podstawie ogólnodostępnych informacji, pozyskanych ze źródeł w dniu publikacji opracowania. Serwis BioTrendy.pl nie gwarantuje jednakże ich kompletności oraz dokładności, w szczególności, w przypadku, gdyby informacje na podstawie, których wspierano się przy sporządzaniu powyższego opracowania okazały się niekompletne, niedokładne lub nie w pełni odzwierciedlały stan faktyczny. Serwis BioTrendy.pl nie ponosi odpowiedzialności za decyzje podjęte na podstawie niniejszego opracowania, ani za szkody poniesione w wyniku tych decyzji. Ponadto serwis BioTrendy.pl nie stanowi oraz nie zastępuje porady lekarskiej, a także nie prowadzi działalności leczniczej polegającej na udzielaniu świadczeń zdrowotnych w rozumieniu art. 3 ust 1 ustawy o działalności leczniczej. Powielanie bądź publikowanie w jakiejkolwiek formie niniejszego opracowania, lub jego części, oraz zwartych w nim informacji, czy wykorzystywanie materiału do własnych opracowań celem publikacji, bez uprzedniej, pisemnej zgody właścicieli serwisu BioTrendy.pl jest zabronione. Powyższe opracowanie stanowi utwór i jest prawnie chronione zgodnie z Ustawą z 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 1994 nr 24 poz. 83 z późn. zm.).