SPIS TREŚCI:
Każdy, kto prowadzi dowolny punkt gastronomiczny wie, jak dużo zmienia w codziennej pracy różnego typu sprzęt kuchenny. To dzięki niemu można przyspieszyć wiele procesów, a więc przygotowywać posiłki szybciej i w efekcie zwiększyć swoje zyski. Dobór tego, co jest niezbędne zależy w dużej mierze o profilu działalności. Czego innego potrzebuje restauracja serwują obiady, czego innego z kolei kawiarnia. Jedno jest jednak pewne. Ważne, aby korzystać ze sprzętu dobrej jakości. Jego bezawaryjność to gwarancja tego, że nie będzie niespodziewanych przerw, które mogą być dużym zagrożeniem dla gastronomicznego biznesu.
HEDNI POLSKA – CZYM WYRÓŻNIA SIĘ TEN PRODUCENT?
Hendi to polski producent sprzętu gastronomicznego, który oferuje szeroki asortyment produktów dla branży HoReCa (Hotele, Restauracje, Catering). Firma ta jest znana z wysokiej jakości oferowanego sprzętu oraz atrakcyjnych cen. Cechy te przyczyniły się zdobycia uznania zarówno w Polsce, jak i za granicą. W ofercie produktów marki Hendi znajdują się takie produkty jak: urządzenia do gotowania i pieczenia (np. piece konwekcyjno-parowe, kuchnie gastronomiczne, woki, patelnie), urządzenia chłodnicze (np. chłodziarki, zamrażarki, lady chłodnicze), sprzęt barmański (np. shakery, sitka, tarki do lodu). Portfolio urządzeń firmy Hendi to także takie rozwiązania dla branży gastronomicznej jak urządzenia multifunkcyjne oraz inne nowoczesne sprzęty. Ofertę dopełniają takie akcesoria jak papier do pieczenia, czy opakowania jednorazowe. Wszystkie urządzenia i akcesoria kuchenne Hendi są starannie wykonane i spełniają wymagania jakościowe, co gwarantuje ich niezawodność i trwałość. Wyróżniającą cechą produktów marki Hendi jest także dbałość o ekologię i zrównoważony rozwój. Firma angażuje się w projekty związane z ochroną środowiska oraz stosuje przyjazne dla środowiska materiały. Urządzenia idealnie nadają się do profesjonalnych kuchni oraz różnego typu lokali gastronomicznych.
CO Z PRODUKTÓW MARKI HENDI PRZYDA SIĘ W LOKALU GASTRONOMICZNYM?
Produkty marki Hendi to szeroki asortyment sprzętu i akcesoriów gastronomicznych, które mogą przydać się w różnych rodzajach lokali gastronomicznych. Mimo że wiele rozwiązań jest specyficznych dla konkretnych branż i typów lokali to są też bardziej uniwersalne rozwiązania, które warto uwzględnić kompletując wyposażenie. Należą do nich:
- Piece konwekcyjno-parowe – pozwalają na szybkie i dokładne gotowanie, pieczenie i parowanie potraw. Są idealne do przygotowywania mięs, ryb, warzyw, ciast i wielu innych potraw.
- Urządzenia chłodnicze – chłodziarki, zamrażarki, lady chłodnicze. To rozwiązania niezbędne w każdym lokalu, w którym trzeba przechowywać i podawać produkty spożywcze w odpowiedniej temperaturze.
- Sprzęt barmański – shakery, sitka, tarki do lodu, młynki do mielenia kawy, blender barmański i wiele innych. Wszystko, co niezbędne do profesjonalnego przygotowywania drinków i koktajli.
- Urządzenia do pieczenia – kuchnie gastronomiczne, woki, patelnie. Są niezbędne, jeśli w menu znajdują się dania smażone, zapieczone lub wok.
- Akcesoria do pieczenia i gotowania – papier do pieczenia, opakowania jednorazowe, rękawice, folie aluminiowe i wiele innych. To produkty, które zawsze się przydadzą w lokalu gastronomicznym.
Warto również zwrócić uwagę na gamę naczyń, garnków i przyborów kuchennych jakie oferuje marka Hendi. Są wykonane z wysokiej jakości materiałów i dzięki temu bardzo wytrzymałe, co jest szczególnie istotne w przypadku profesjonalnej gastronomii. Naczynia wykonane są ze stali nierdzewnej. Dobrze jest również zaopatrzyć się w zastawę stołową z porcelany lub innego szlachetnego tworzywa. W restauracjach liczy się bowiem nie tylko smak, ale też sposób podania potraw.
CZY WYPOSAŻENIE LOKALU GASTRONOMICZNEGO TO TYLKO SPRZĘT KUCHENNY?
Hendi oferuje zarówno urządzenia do gotowania, jak i drobny sprzęt kuchenny. Produkt te stanowią doskonałe uzupełnienie głównej oferty. W profesjonalnej kuchni istnieje wiele akcesoriów, które są niezbędne do sprawnego i efektywnego przygotowania potraw. Warto zaopatrzyć się w:
- Noże kuchenne – To podstawowe narzędzie w kuchni, które pozwala na precyzyjne krojenie, siekanie i filetowanie. W profesjonalnej kuchni ważne jest, aby mieć kilka różnych rodzajów noży, w tym noże szefa kuchni, noże do mięsa, ryb, warzyw i owoców.
- Deski do krojenia — do cięcia mięsa, ryb, warzyw i owoców. Najlepiej mieć kilka desek, aby uniknąć krzyżowego zanieczyszczenia.
- Garnki i patelnie — w profesjonalnej kuchni ważne jest, aby mieć odpowiednie narzędzia do gotowania, w tym różne rozmiary i typy garnków i patelni, takie jak wok, rondle, patelnie do smażenia i grillowania.
- Miski i miseczki – do mieszania składników, przygotowywania marynat i sosów.
Wyposażenie lokalu gastronomicznego to nie tylko sprzęt kuchenny. Oczywiście, urządzenia kuchenne są ważnym elementem, ale każdy lokal to przede wszystkim miejsce, w którym klienci przychodzą nie tylko po posiłek, ale także po dobre wrażenia i obsługę. Dlatego ważne jest, aby wyposażenie lokalu gastronomicznego uwzględniało również inne aspekty, takie jak wystrój i dekoracje. Meble, oświetlenie, kolory ścian, podłogi: wszystko to wpływa na atmosferę w lokalu i może wpłynąć na zadowolenie klientów.
Materiał zewnętrzny – powyższe opracowanie przedstawia wiedzę i poglądy jej autorów według stanu na dzień sporządzenia niniejszego opracowania, które zostało przygotowane z zachowaniem należytej rzetelności oraz staranności przy utrzymaniu zasad metodologicznej poprawności, a także obiektywizmu na podstawie ogólnodostępnych informacji, pozyskanych ze źródeł w dniu publikacji opracowania. Serwis BioTrendy.pl nie gwarantuje jednakże ich kompletności oraz dokładności, w szczególności, w przypadku, gdyby informacje na podstawie, których wspierano się przy sporządzaniu powyższego opracowania okazały się niekompletne, niedokładne lub nie w pełni odzwierciedlały stan faktyczny. Serwis BioTrendy.pl nie ponosi odpowiedzialności za decyzje podjęte na podstawie niniejszego opracowania, ani za szkody poniesione w wyniku tych decyzji. Ponadto serwis BioTrendy.pl nie stanowi oraz nie zastępuje porady lekarskiej, a także nie prowadzi działalności leczniczej polegającej na udzielaniu świadczeń zdrowotnych w rozumieniu art. 3 ust 1 ustawy o działalności leczniczej. Powielanie bądź publikowanie w jakiejkolwiek formie niniejszego opracowania, lub jego części, oraz zwartych w nim informacji, czy wykorzystywanie materiału do własnych opracowań celem publikacji, bez uprzedniej, pisemnej zgody właścicieli serwisu BioTrendy.pl jest zabronione. Powyższe opracowanie stanowi utwór i jest prawnie chronione zgodnie z Ustawą z 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 1994 nr 24 poz. 83 z późn. zm.).
![]()



